Wysłany: 2009-06-17, 00:04 Afterfall - kompedium
Po dłuższym zastanowieniu postanowiłem stworzyć temat w którym postaram się, przy waszej współpracy, wypisać wszystkie założenia "starego dobrego" AF. Te kluczowe, a także te mniej ważne. Ma to na celu ustalenie spójnej wizji AF, takie jakie miało być w założeniach twórców, weryfikacji spełnienia tych założeń oraz zainteresowanie Afterfallem nowych i zielonych użytkowników forum.
Na razie wszystko podawane jest bez żadnego ładu i składu. Postaram się to uporządkować gdy/jeśli temat się rokręci.
Afterfall
- cRPG
- Świat gry: Postapokaliptyczna Europa wschodnia, terytorium Polski i najbliższych sąsiadów.
- Rozbudowany system rozwoju postaci
- Możliwość przyłączania NPC do drużyny (a'la Fallout 1,2)
- Nieliniowa fabuła z wieloma możliwymi zakończeniami
- Możliwość wykonywania zadań na wiele sposobów
- System tworzenia i ulepszania/modyfikacji broni
- Mutacje oraz możliwość wszczepienia implantów (narządy wewnętrzne, mechaniczne kończyny, stymulatory itp.)
- Taktyczny, turowy system walki (jak w np. Jagged Alliance)
* Realistyczne system fizyki broni (parabola balistyczna, rozrzut, rykoszety, zacinanie się broni itp.)
* Możliwość celowania w wybrane punkty na ciele (ręce, nogi, tułów) oraz w wybrane narządy(serce, oczy itp.)
* Używanie osłon (wychylanie się zza rogu, strzelanie "na ślepo" nad murkiem itp.)
- Kierowanie pojazdami (samochody, motory)
To tak na początek. Zapraszam starych wyjadaczy z AF community do poprawiania mnie i dodawania kolejnych obiecanych założeń AF. Pierwszy post będzie uporządkowany i aktualizowany wraz z napływającymi sugestiami co dodać.
AF na pewno się zmienił. Wystarczy obejrzeć reportaże z TVP aby zorientować się, że z dawnej ekipy została garstka. Sam nie wiem do końca jak - i czym - AF będzie na pewno - ale niestety (na szczęście?) możecie się baaaardzo zdziwić. To co było na starym forum i community możecie potraktować jako wstępny szkic czym twórcy chcieliby, aby AF był.
Przepraszam za ta tajemniczość, ale nadal obowiązuje mnie umowa o zachowaniu poufności.
_________________ Nie ma przypadków!
Radujmy się! Wszyscy jesteśmy /b/raćmi! :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum