Wstawiajcie tu informacje na temat świata Afterfall.
Ja znalazłem takie oto dość stare artykuły:
http://www.strefarpg.pl/A...rfall-a666.html
Możemy z nich dowiedzieć się trochę o terenach które przyjdzie nam eksplorować i frakcjach które tam spotkamy.
Oczywiście o ile gra w końcu wyjdzie...
_________________ Nie ma przypadków!
Radujmy się! Wszyscy jesteśmy /b/raćmi! :)
Jones
Dołączył: 22 Lip 2009 Posty: 5 Status: Skąd: Z Burżuazji (Będzin)
Wysłany: 2010-06-14, 16:44
Muszę powiedzieć że jestem zawiedziony historią (może to moje zboczenie jako studenta tej dziedziny) ale ta alternatywna historia która była tak skrzętnie skrywana (a na którą czekałem od 2004 roku od Burżuazji) jest nad wyraz naiwna. Wiem że nie ona jest tu najważniejsza ale... (a mówiłem żeby skonsultować ją z jakimś historykiem...)
A poza tym to pół roku to chyba wystarczająco długo żeby opracować polską wersję strony polskiej jakby nie było gry. Galeria na stronie pokazuje że przynajmniej w insanity nie będzie prawdziwych modeli broni (a człowiek taki głupi był i opisywał je na forum) czym czuję się bardzo zawiedziony. Niby alt historia gry może to tłumaczyć choć dla chcącego…
Jedyne co mi pozostaje to trzymać kciuki że kiedyś wyjdzie crpg Afterfall... Choć przez te sześć lat to już trochę spuchły...
P.S. Czy to nie wstyd że na angielskiej wiki jest artykuł o świecie Afterfall a na polskiej nic??
ale ta alternatywna historia która była tak skrzętnie skrywana (...) jest nad wyraz naiwna. Wiem że nie ona jest tu najważniejsza ale... (a mówiłem żeby skonsultować ją z jakimś historykiem...)
Skrzywienie zawodowe. Tak samo jak nigdy geek w komputerach nie będzie zadowolony z przedstawienia komputerów, strażak z przedstawienia straży, policjant policji tak historyk nie będzie zadowolony z przedstawienia świata alternatywnego.
Cytat:
Galeria na stronie pokazuje że przynajmniej w insanity nie będzie prawdziwych modeli broni (a człowiek taki głupi był i opisywał je na forum) czym czuję się bardzo zawiedziony
Jak nie ma w galerii to już nie będzie? Z tego co widzę to jest tam kilka konceptów pistoletu strzałkowego i model shotguna. To niby będą wszystkie bronie w grze?
Cytat:
Jedyne co mi pozostaje to trzymać kciuki że kiedyś wyjdzie crpg Afterfall... Choć przez te sześć lat to już trochę spuchły...
Hmm... już chyba dziesięć
Cytat:
P.S. Czy to nie wstyd że na angielskiej wiki jest artykuł o świecie Afterfall a na polskiej nic??
Wiki to wiki. Równie dobrze możesz napisać go Ty.
Jones
Dołączył: 22 Lip 2009 Posty: 5 Status: Skąd: Z Burżuazji (Będzin)
Wysłany: 2010-06-15, 16:23
Cytat:
Jak nie ma w galerii to już nie będzie? Z tego co widzę to jest tam kilka konceptów pistoletu strzałkowego i model shotguna. To niby będą wszystkie bronie w grze?
Survival horrory nie cechują się nadzwyczaj dużą liczbą broni a te przedstawione wyglądają jak sfuturyzowane realne modele skąd mój wniosek. Do tego te magazynki w pistoletach (pominę milczeniem ich "bullpupowanie" ) jeden wystaje poza broń (sic) a drugi jest nienaturalnie połamany. Znowu się czepiam (przecież wiem ze broń w grze nie ma strzelać tylko wyglądać i nie koniecznie tak jakby mogła strzelać)
Cytat:
Hmm... już chyba dziesięć
M.in. dlatego nie chciałem pisać bo nie jestem od początku oraz nie siedziałem tak dokładnie w temacie.
1 klasa gimnazjum, miałem ~15 lat kiedy się spotkałem z projektem po raz pierwszy szukając... modów do Fallouta . Po roku czy dwóch zacząłem się wypowiadać (opierniczyłem ciebie i bobera za spam w temacie o granatach - pamiętam jak dziś ). Czyli lat wychodzi koło 7.
Bądź co bądź - projekt jest dłuższy niż nie jedna całkowita żywotność nie jednej serii(!) gier. Coś w sobie to musi mieć.
Bądź co bądź - projekt jest dłuższy niż nie jedna całkowita żywotność nie jednej serii(!) gier. Coś w sobie to musi mieć.
Duka nie przebije :P
chyba lepiej nie wspominac juz o duke. trudno co prawda nie zauwazyc pewnej analogii, ale nie chcemy chyba takiego konca dla af. z mojej strony zobowiazuje sie nie uzywac wiecej slowa 'duke' na tym forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum