Wysłany: 2009-09-10, 20:42 Pomysly dla forum.
Zbieram i przedstawiam propozycje dla zmian na tym forum. Jeśli coś nie pasuje, chcieli byście coś zmienić lub też zobaczyć jakieś usprawnienia na tym forum to piszcie. Być może uda się przekonać adminów do działania :D
Moja propozycja:
- Reorganizacja forum - Wydzielenie dzialu dla samego Rascala (newsy, pytania do twórców, luźne rozmowy na temat Rascala) oraz dzialu dla samego świata AF i przyszlych produkcji. Wywalenie tymczasowo niepotrzebnych dzialów typu porady, ciekawostki, tipsy itp. Dodatkowo otworzenia oddzielnego dzialu dla Fan-artu. Obecny kształt forum powoduje lekki burdel i zamieszanie.
Czekamy na dalsze propozycje, dyskusje i sugestie.
Robienie podfor do niewydanych gier mija się z celem. Trzeba je tworzyć po kolei. W tym momencie rozbudowałbym po prostu dział newsów i rozbił go na kilka podfor (ogólne, dla Rascala, dla cRPG, dotyczące ekipy/wydawcy/producenta)
Jak mi przypomnicie, jutro zagadam do RuPeL'a, o zgodę na działanie na forum. Wtedy mógłbym pewne sprawy załatwiać na bierząco.
Jeżeli ktoś ma, niech wygrzebie "pomarańczę", chyba najczytelniejszą skórkę jakie fora o AF znały. :) Postaram się ją jakoś zaimplementować.
Przydałby się retusz strony tytułowej, a dokładniej logo.
_________________ Nie ma przypadków!
Radujmy się! Wszyscy jesteśmy /b/raćmi! :)
Wysłany: 2009-09-10, 21:00
Mimo wszystko uważam że przydałby sie jeden dział do swobodnych rozmów o mechanice i pomysłach do AF:Rascal i przyszłych produkcji. Rozruszało by to (może) troszke forum. Obecnie nie jest zbyt klarowne gdzie takie tematy otwierać.
Fan-art według mnie byłby wskazany, a mogłby zagubić się w dziale offtopu.
Jeśli chodzi o pomarańczę, to mimo jej niewatpliwych zalet, nigdy jej nie uzywalem na community. Nie pamietam już nazwy tej skórki, chyba "dark cośtam" bardziej przypadla mi do gustu :D
Wysłany: 2009-09-13, 12:56
Dokladnie o tym mowilem. Pomoc ogolna, problemy z misjami, pomoc techniczna i dzial cziterow to tylko pozywka dla botów. Wypieprzyc to a dodac cos do swobodnych rozmow o grze, mechanice, swiecie itp. i Fan-art. Bede prowadzil ten lobbing az sie pojawia :D
Wiek: 41 Dołączył: 03 Paź 2009 Posty: 2 Status: Skąd: United States
Wysłany: 2009-11-11, 10:28 Pomysly dla forum
Ech. Każdy jest rozpatrzany indywidualnie, jeśli widać że błąd jest nieświadomy, dostaje lżejszą karę, jeśli złośliwy, wyższą. Naruszenia są już wystarczająco wysokie i nic nie będzie zmieniane. To forum dla dzieci i wszyscy musimy rozumieć, że dla większości to pierwsze forum i jeszcze nie rozumieją jego działania, a jeśli komuś to przeszkadza niech się przerzuci na poważniejsze forum, po prostu.
Przyklasnę Durwynowi co do jednej, również i dla mnie istotnej kwestii- mianowicie osobny dział dla fan-artu. Dzisiaj dopiero się zalogowałem na te forum ale z tego co widzę, mowa o fan-arcie była już dwa miesiące temu, a osobnego działu dla fan-artu wciąż brak :)
Myślę, że w dziale takim moglibyśmy wrzucać szkice, rysunki, projekty, wszelako pojęte własne pomysły, które pełniły by funkcję dodatkowej inspiracji dla twórców Afterfalla (a myślę, że i tym by nie pogardzili).
Z tego co wiem, oficjalnego forum Afterfalla jeszcze nie ma. BlazakoV, jako wtyczka chłopaków z AF :) jesteś w stanie powiedzieć czy z powstaniem oficjalnego forum AF, te forum (.NET) będzie pod to podciągnięte? Secundo - pomysł wysyłania fan-artu bezpośrednio do ciebie na priva i włączanie tego do archiwum wydaję mi się nieadekwatny - jeśli ktoś coś naskrobał i chciałby żeby to dotarło do AF wolałby żeby było to do powszechnego oglądu - wtedy też ludzie z pewnością chętniej udostępniali by swoje pomysły - a archiwum mimo wszystko, można wciąż tworzyc.
Co o tym sądzicie? Czy osobny dział dla fan-artu się pojawi?
Zrzućcie tutaj Wasze pomysły jak się mają nazywać działy - jeżeli w międzyczasie wymyśliliście coś nwego. Na pewno pojawią się 3 podfora - Rascal, AF Uni i Forum. Nie zrobię tego dziś, ale postaram się w najbliższym czasie.
OK, tak forum wygląda po porządkach. Jest już naprawdę późno, więc jakbyście w jakimś temacie znaleźli źle wydzielone posty albo coś takiego - dajcie znać, bo już ledwo kontaktuje i nie chce mi się sprawdzać. :)
Szukam też chętnych do napisania/znalezienia regulaminu dla zagranicznych for. Może ktoś tu trafi. :)
hej już jestem - przepraszam za takie opóźnienie - mam nadzieje ze moja kolej nie minęła jeszcze??
tak off topic - to w piątek w ogóle nie szło wejsc na forum, a wczoraj - sprzatanie i masa innej roboty
bmoje pytanko:/b
ikategoria:/i bmitologia/b
ipytanie: /ibw mitologii greckiej - jedna z Muz - muza poezji miłosnej, lirycznej, jej atrybut to mała lira. Jak zwie się ową Muzę??/b
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum